Barul de salate este la mare căutare de cei care preferă o gustare în pauza de masă pe care o servesc în oraş. Însă ar trebui să ne gândim de două ori înainte să apelăm la astfel de produse, întrucât nu întotdeauna ştim în ce condiţii sunt păstrate.
Barul de salate este la mare căutare de cei care preferă o gustare în pauza de masă pe care o servesc în oraş. Însă ar trebui să ne gândim de două ori înainte să apelăm la astfel de produse, întrucât nu întotdeauna ştim în ce condiţii sunt păstrate.
Majoritatea consumatorilor se întreabă dacă salatele din bar nu provoacă probleme de sănătate, mai ales că uneori alimentele stau expuse o lungă perioadă de timp, indiferent de locul în care se află. Oamenii de ştiinţă spun însă că acestea nu prezintă un pericol dacă produsele sunt întreţinute corespunzător, iar persoanele care le pregătesc respectă o igienă strictă.
IGIENĂ IMPECABILĂ
Mai exact, alimentele trebuie spălate foarte bine, însă numai folosind apa, în nici un caz săpunul, cum ar crede unii nutriţionişti că ar fi recomandat pentru ca produsele să fie păstrate în cele mai bune condiţii. De asemenea, un alt sfat binevenit este ca întreaga suprafaţă pe care stau depozitate alimentele să fie foarte curată, iar ustensilele cu care sunt tăiate aceastea trebuie spălate după fiecare utilizare, iar periodic fierte. Specialiştii atenţionează însă că, dacă legumele şi fructele care sunt consumate sub această formă nu sunt curăţate perfect, consumatorii pot contacta boli periculoase, cum ar fi toxiinfecţiile alimentare. Cercetătorii consideră că, dacă unii consumatori se îmbolnăvesc de pe urma acestor alimente, se întâmplă şi din cauza sistemului imunitar extrem de sensibil al acestora, deoarece unele persoane pur şi simplu nu suportă schimbările dese de regim alimentar.
Barul de salate este la mare căutare de cei c