După ce a dat tonul la dezmăţul pe bani publici, Cabinetul Tăriceanu a scăpat situaţia de sub control, sub presiunea intereselor electorale ale PSD. Sursa: Răzvan VălcăneanţuSursa: Agerpres
1 /.
După ce guvernul a majorat pensiile, iar Parlamentul salariile profesorilor, avalanşa de solicitări de majorări salariale, din partea celorlalţi angajaţi plătiţi de la buget care se simt îndreptăţiţi să-şi ceară drepturile, este pe cale să se declanşeze.
Funcţionarii publici vor ieşi în stradă săptămâna viitoare dacă nu vor obţine şi ei majorări salariale de 50%, precum profesorii.
„Ursuleţ de catifea, ce se dă nu se mai ia“ ar putea fi mottoul dascălilor, care aşteaptă cu sufletul la gură şi cu banderolele de grevă pregătite să vadă dacă legea privind majorările salariale va trece de Curtea Constituţională.
„Ministrul finanţelor, Varujan Vosganian, instigă unele categorii de bugetari împotriva altora. Eu îi recomand un control la medic. Banii pentru salarii se acoperă din bugetul Educaţiei deja aprobat, de 6% din PIB. Nu văd motivele pentru care Curtea Constituţională ar trimite legea înapoi, iar domnului Tăriceanu îi pot spune că nu mai are rost să meargă să candideze nici în Ilfov“, ne-a spus Cătălin Croitoru, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale.
Cheltuieli de peste 6,5 miliarde de euro
Pensionarii care au lucrat în condiţii dificile sunt şi ei puşi în postura de a-şi retrage mulţumirile aduse executivului după ce acesta a sesizat Curtea Constituţională în cazul iniţiativei legislative privind majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă de la 1 ianuarie 2009, pe motiv că nu au fost prevăzute fondurile necesare şi că se fac discriminări.
Ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, devine însă din nou generos şi le promite studenţilor burse mai mari cu 15% de la 1 ianua