Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Cu toate acestea, tot mai multi romani nu isi fac timp sa manance dimineata. Asta inseamna ca isi pun in pericol greutatea, fiindca vor avea pofta mai mare de mancare in a doua parte a zilei si vor fi tentati de o cina copioasa. Consultantii nostri in nutritie, medicul Eduard Adamescu de la Cabinetul Mosilor din Bucuresti si medicul Andreea Tocan de la Centrul de Diabet din Cluj-Napoca, va sfatuiesc sa nu sariti peste masa de dimineata si sa va compuneti meniuri sanatoase. Cerealele, laptele, branzeturile si fructele sunt o varianta de mic dejun sanatos. Feriti-va, in schimb, de hamburgeri si de dulciuri.
1 Hamburgerii. Nu este bine sa-i mancati dimineata, deoarece furnizeaza aparent energie. In realitate, veti avea o digestie greoaie, pentru ca ficatul va prelucra greu carnea tocata si continutul plin de lipide. „Fructele, sucurile de fructe si cerealele elibereaza mai usor energie“, specifica medicul nutritionist Eduard Adamescu. Alimentatia fast-food este bine sa o evitati nu doar la mesele de dimineata, ci si in cadrul celorlalte mese ale zilei, intrucat este de o calitate incerta, atrag atentia medicii nutritionisti. De acestea nu ar trebui sa se atinga persoanele cu diabet zaharat, hipertensiune, sindrom metabolic.
2 Briosele, pateurile, cornurile cu ciocolata. Din cauza continutului mare de zahar, aceste produse de patiserie nu sunt recomandate dimineata celor care doresc sa slabeasca. Pot fi consumate ocazional si nu sunt interzise copiilor care au un metabolism rapid. Totusi, daca doriti sa consumati astfel de produse, este mai bine sa faceti asta dimineata, nu seara.
integral in EvZ. Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Cu toate acestea, tot mai multi romani nu isi fac timp sa manance dimineata. Asta inseamna ca isi pun in pericol g