Pe lângă rochiile de mireasă făcute la comandă există şi varianta second-hand. Sursa: Andrei Spirache
În plin sezon al nunţilor, găsirea unei rochii de mireasă poate fi o adevărată aventură. Pentru multe viitoare mirese, rochiile închiriate sau cele cumpărate la mâna a doua pot fi o „afacere“ fără prea mari bătăi de cap. Fimele specializate în închirieri au perioade de vârf în care nu mai au nimic disponibil, motiv pentru care rezervările la rochii se fac în avans cu două-trei luni. Indiferent de tendinţele din modă, rochiile clasice sunt mereu în top, ceea ce ar trebui să uşureze alegerea.
Închirierea costă cel puţin 500 de lei
Firmele specializate în închirierea rochiilor de mireasă lucrează doar în baza unui contract. Spre exemplu, compania „Perfect Bride“ închiriază la preţuri ce variază între 500 şi 800 de lei.
„În acest preţ intră şi voalul, şi poşeta“, ţine să precizeze Adriana Bucur, administratorul firmei. Rochia poate fi luată cu patru zile înainte de eveniment şi poate fi predată la două-trei zile după nuntă. „Rochia nu trebuie curăţată înainte de fi adusă înapoi. Firma noastră se ocupă de asta“, completează administratorul. Pentru că afacerea merge bine, există firme care s-au extins în mai multe judeţe din ţară.
„La noi, rochiile ar trebui rezervate cu două-trei luni înainte, mai ales dacă nunta este programată vara“, spune Oana Alexandrescu, coordonatorul Salonului „Gabriela“, din Capitală, care are filiale şi în Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Braşov. Rochiile sunt aduse din Italia, iar preţurile variază între 800 şi 1.500 de lei. O altă variantă pentru a găsi o rochie de calitate este cumpărarea ei la mâna a doua, de pe site-uri de anunţuri sau de pe diverse forumuri. În această situaţie vă puteţi aştepta la preţuri care încep de la 250 de lei şi pot trece de 3.000 de lei, în cazul roch