Când vine vorba despre amenajarea casei, suntem obişnuiţi să gândim în seturi. Nu ne putem imagina ceva mai îndrăzneţ decât asortarea a două nuanţe, a două tipuri de materiale, asocierea mai multori texturi sau piese de mobilă din colecţii diferite.
Când vine vorba despre amenajarea casei, suntem obişnuiţi să gândim în seturi. Nu ne putem imagina ceva mai îndrăzneţ decât asortarea a două nuanţe, a două tipuri de materiale, asocierea mai multori texturi sau piese de mobilă din colecţii diferite. Şi vina nu este neapărat a noastră, atât timp cât magazinele, cataloagele de mobilă şi amenajări de interioare nu ne oferă soluţii care să depăşească aceste limitări. Totul este prezentat la set, cu foarte puţine şi rare excepţii.
Dar, dacă în privinţa bucătăriilor, a camerelor de zi, a băilor nu ne putem desprinde de seturi, fiindcă sunt încăperi unde şi oaspeţii casei au acces, fie aceştia rude sau prieteni, şi ne este frică de catalogări, de ceea ce vor spune alţii în privinţa alegerilor şi gusturilor noastre, dormitorul este singura încăpere care poate fi şi trebuie să fie spaţiul celor mai îndrăzneţe visuri.
Cele mai recente cercetări în privinţa activităţii creierului au arătat că oamenii, în timpul somnului, nu numai că se odihnesc fizic pe timpul nopţii, dar şi trec printr-un adevărat proces de resetare neuronal. În timp ce dormim, creierul nostru se comportă ca o adevărată uzină neuronală ce se autocurăţă şi se pune în ordine pentru a face faţă noilor provocări care urmează în dimineaţa următoare. Deci somnul nu este un timp pierdut (reprezentând circa o treime din viaţa unui om), ci o adevărată activitate interioară extrem de importantă. Şi pentru că el se produce în spaţiul dormitorului, acesta trebuie amenajat aşa cum simţim că ne-ar ajuta cel mai bine să ne transpunem în starea de recuperare, ce implică şi visurile.
@N_