Hull City, echipă nou-promovată în prima ligă engleză, a făcut deja victime cu nume grele în campionat: Arsenal şi Tottenham. Sursa: Reuters
Situat în nord-estul Angliei, cu o populaţie de 257.000 de locuitori, orăşelul Kingston Hull, cunoscut pur şi simplu Hull, a ajuns în ultimele zile faimos în întreaga lume. Şi asta pentru că echipa de fotbal din oraşul care a constituit punctul de plecare pentru abolirea comerţului cu sclavi în Marea Britanie a ajuns pentru prima oară în Premier League şi, mai mult, după şapte etape, s-a cocoţat pe locul trei în clasament, cu 14 puncte (4 victorii, 2 remize şi o înfrângere), lăsând în urmă giganţi precum Manchester United şi Arsenal Londra. Startul bun de campionat i-a adus antrenorului Phil Brown titlul de cel mai bun manager al lunii septembrie în prima ligă engleză.
De asemenea, Hull City are şi cei mai cuminţi fani. Suporterii „tigrilor“, care sunt în stare să-şi urmeze echipa până la capătul lumii, au fost declaraţi susţinătorii cu cel mai frumos comportament din prima ligă engleză. Şi asta în ţara fair-play-ului.
Jucător de doar 50.000 de euro
Potrivit site-ului transfermarkt.de, valoarea totală a jucătorilor se ridică la suma de 43,4 milioane de euro. Atacantul Daniel Cousin, cu dublă cetăţenie (franceză şi gaboneză), este fotbalistul de la Hull City cu cea mai mare cotă de piaţă, 4 milioane de euro.
El este urmat de un alt atacant, Marlon King, tot cu dublă naţionalitate (engleză şi jamaicană), şi de fundaşul irlandez Paul McShane, ambii fiind cotaţi la câte 3 milioane de euro. La doar 50.000 de euro este cotat fundaşul englez în vârstă de 19 ani Matt Plummer.
Hull City, care timp de un an, între 1997 şi 1998, s-a aflat în proprietatea fostului tenismen David Lloyd, este antrenată de Philip Brown, fost fundaş la Bolton Wanderers, în perioada 198