Cumpărat în 2002, prin licitaţie, de familia Tudor din Vâlcea, Hotelul Riviera din Mamaia a revenit în proprietatea statului, în urma unei majorări de capital la care Ministerul pentru Comerţ şi Turism a participat doar cu terenurile aferente hotelului, piscinei şi parcării.
Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a firmei Mamaia Riviera din Râmnicu Vâlcea, care deţine hotelul din nordul staţiunii Mamaia, a hotărât, pe 22 septembrie, majorarea capitalului social al firmei cu suma de 428.000 de lei, reprezentând un aport al Ministerului pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, în urma căreia ministerul a ajuns să deţină 81,99% din companie, restul de 18% aparţinând familiei Tudor, fostul proprietar al hotelului.
Anterior deciziei AGA, Elena Maria Tudor şi Andreea Ioana Tudor controlau, în mod egal, titlurile firmei Mamaia Riviera.
La majorarea de capital, Ministerul pentru Comerţ şi Turism a participat cu trei terenuri. Primul dintre acestea are o suprafaţă de 2.570 de metri pătraţi şi este aferent construcţiei „Hotel şi restaurant Riviera“, a doua suprafaţă are 596 de metri pătraţi şi este aferentă piscinei hotelului, iar al treilea teren, de 148 de metri pătraţi, corespunde parcării hotelului.
Reprezentanţii Ministerului pentru Comerţ şi Turism au refuzat să prezinte motivul pentru care instituţia a preluat hotelul şi nici dacă acesta va fi păstrat în proprietatea statului sau va fi scos la vânzare. „Nu m-am ocupat eu de asta. Vorbiţi cu domnul ministru Silaghi“, a spus Lucia Morariu, secretar de stat pe probleme de turism în minister.
Ministrul Ovidiu Silaghi a refuzat să comenteze subiectul, invocând, în decurs de două zile, lipsa de timp. Şi Ion Tudor, cel care a cumpărat hotelul în 2002, a refuzat să comenteze tranzacţia, susţinând doar că „a fost o discuţie cu ministerul, care ar fi vrut să preia hotelul, dar că nu s-a con