O reţea bine organizată, de indivizi certaţi cu legea, a reuşit în cîţiva ani să lase fară case peste 30 de persoane, majoritatea din judeţul Constanţa. Victimele erau selectate din cîrciumi, preferate fiind persoanele vîrstnice, amatoare de băuturi alcoolice, care locuiau singure sau nu aveau rude.
Interlopii au avut un plan bine pus la punct. După alegerea victimei, aceasta era tratată în mod preferenţial. I se ofereau gratis mîncare, băutură la discreţie şi nopţi de neuitat prin barurile de lux din Constanţa. Adică o aparentă prietenie în spatele căreia scopul era cît se poate de clar: cîştigarea încrederii. După 2-3 săptămîni de petreceri, victimelor li se propunea să-şi vîndă apartamentele şi să primească în schimb o garsonieră sau un apartament la periferia oraşului şi diferenţa de bani. Încrezători că noii prieteni le vor binele şi confortul financiar, aceştia au acceptat să semneze procuri prin care delegau diverse persoane din reţea să se ocupe de tranzacţiile imobiliare.
MOD DE OPERARE. După ce apartamentele erau vîndute, oamenii erau duşi noaptea în noile locuinţe. Periferia oraşului însemna, însă, comunele Ceamurlia de Jos, Lunca, Stejaru, sau fosta colonie de exploatare minieră Altîn Tepe, toate în judeţul Tulcea, ori comuna Cerchezu din judeţul Constanţa. Victimele erau transportate în stare de ebrietate avansată sau drogate şi ulterior abandonate în locuinţe mizere sau în case părăsite. Trezirea la realitate era tragică. În acest mod, reţeaua condusă de clanul Urlea care acţionează de ani de zile pe teritoriul judeţului Constanţa şi-a însuşit sume impresionante de bani din tranzacţiile imobiliare derulate cu acordul scris al victimelor. După mai multe plîngeri depuse la Poliţia Năvodari şi IPJ Constanţa poliţiştii au constatat că este vorba despre acelaşi mod de operare, iar Serviciul de Invetigaţii Criminale a început ancheta.