Sobele nu mai sunt neapărat cele din cahle, care să se construiască după metode tradiţionale. De-a lungul timpului, inovaţiile în materie nu au contenit să apară, deoarece aceste echipamente au trebuit adaptate noilor spaţii urbane şi noilor cerinţe în materie de design. Plus că oferă ceea ce nici o sobă veche, clasică, din cahle nu poate: focul la vedere. Aşadar, este vorba despre funcţiune tipică unei sobe, dar cu aspect de şemineu. Este exact ce caută omul contemporan pentru a-şi încălzi locuinţa şi totodată atmosfera interioară a casei, privită tot mai des ca una ce trebuie să ofere senzaţii de relaxare şi recuperare din faţa stresului zilnic.
Noile sobe se remarcă printr-un design compact, linii ferme, finisaje de ultimă oră, graţie şi unor materiale rezistente, dar suficient de maleabile pentru a primi forme de-a dreptul sculpturale.
În plus, sunt construite pentru a putea face faţă ca surse de căldură unice pentru camere generoase.
EXPERIENŢA SE PUNE
Pentru a fabrica nişte sobe excepţionale, firmei Hase i-au trebuit 30 de ani de experienţă. Cu siguranţă a meritat, mai ales cu noul model Tula, recent lansat pe piaţa occidentală, pe o arie cuprinsă între Ungaria şi Marea Britanie.
Soba poate fi montată în orice fel de spaţiu, indiferent de stilul de amenajare vizat, datorită alurii simple, elegante şi a varietăţii de finisaje disponibile, trei nuanţe frumoase în acord cu tendinţele actuale (gri metalizat, negru şi un maro special denumit Umbra).
Fereastra este superb încadrată de rama uşii cu muchii subtile. O sobă de care occidentalii se pot bucura în locuinţele lor.
COORDONATE TEHNICE
Soba Tula are o înălţime de 105,5 cm, lăţime de 50,5 cm şi adâncime de 44 cm. Cântăreşte 132 kg şi funcţionează cu lemne, furnizând o putere de 5 kW. Se alimentează simplu, pe uşa din faţă, şi are nevoie de coş de evacuar