Inexistent în urmă cu un deceniu, fotbalul din jurul Bucureştiului s-a dezvoltat exploziv când zona s-a transformat în cel mai vânat spaţiu imobiliar din România. Sursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad Stănescu
1 /.
La fel ca în vremurile de poveste, dar cu magnaţii imobiliari în rol de Făt-Frumos, fotbalul din judeţul Ilfov (cuprinzând comunele limitrofe Bucureştiului) creşte într-un an cât alţii în şapte. Odată cu dezvoltarea imobiliară a zonei, primăriile şi diverşii investitori au pompat sume uriaşe în echipele de fotbal. Dacă, în urmă cu şapte ani, Ilfovul nu avea niciun club în primele trei eşaloane ale ţării, acum are nu mai puţin de opt echipe în primele trei divizii, dintre care una, CS Otopeni, se află în Liga I!
După ce preţul terenurilor din Ilfov a crescut în ultimii ani de zeci de ori, primăriile au început să încaseze impozite mult mai mari şi să dispună de fonduri colosale, iar fotbalul a devenit un mijloc de propagandă pentru afaceriş tii şi politicienii cu interese imobiliare.
Fiii satului au loc doar în tribune
Pentru a surprinde această transformare uluitoare - nu doar fotbalistică, ci şi socială -, EVZ a asistat sâmbătă la partida CS Tunari - CS Bragadiru (2-0 pentru gazde, ultimul gol fiind înscris dintr-un penalty dubios), contând pentru Liga a IV-a din Judeţul Ilfov. Decorul confruntării te surprinde de la primul contact vizual. În timp ce, în alte judeţe, fotbaliştii care evoluează la acest nivel se echipează, adeseori, sub cerul liber, la Tunari jucătorii au vestiare moderne, cu duşuri, termopane şi tot confortul necesar. Pentru deplasări este închiriat un microbuz, dar clubul are în proiect achiziţionarea unui autocar care să fie inscripţionat cu însemnele clubului!
În acelaşi timp î