Preşedintele social-democrat a anunţat astăzi că partidul său nu va participa la semnarea acordului de salarizare a bugetarilor. PSD-ului i s-au asociat alte trei partide, PC, PD-L şi PRM. Nici sindicatele invitate la Palatul Victoria nu s-au arătat mai cooperante, majoritatea refuzând să semneze acest acord. Liderul PSD a subliniat că acest gest este o formă de protest faţă de abrogarea ordonanţei referitoare la salarizarea bugetarilor, un demers "innacceptabil" în opinia sa, o sfidare a statului de drept şi o greşeală imensă a primului-ministru. Sursa: Răzvan VălcăneanţuSursa: Ministerul Muncii
1 /. "Cred că este un gest de sfidare a statului de drept fără precedent. Nu am crezut că o să asistăm la o situaţie care sfidează orice brumă de bun-simţ. Domnul Tăriceanu, dupa o greşeala de neacceptat, a făcut una de nesuportat", a comentat Geoana. El a adăugat că partidul său consideră că orice dialog cu acest Guvern trebuie să înceteze.
Negocierile s-au încheiat, fără rezultat
Confederaţiile sindicale s-au întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu membri ai Guvernului.
Proiectul propus de Executiv îi avantajează pe cei cu lefuri cuprinse între 600 şi 1.000 de lei şi prevede majorarea salariilor cu 20-25 de procente. Sindicatele vor creşterile salariale de la 1 noiembrie, dar Guvernul spune că nu poate mai devreme de 1 ianuarie 2009.
La finalul întânirii din această după-amiază dintre sindicate, patronate şi Guvern, singura conferderaţie sindicală care a semnat acordul pentru legea unică de salarizarea a fost BNS, însă reprezentanţii acestui sindicat au declatat să gestul "este inutil".
Cartel Alfa, CNSLR Frăţia şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România au semnat acordul cu Guvernul, mai mult ca o măsură de precauţie pentru evoluţia salariilor bugetarilor, întrucât, în cazul în care înţelege