Regimul consta intr-un meniu bazat pe legume si combinat, ocazional, cu un consum de carne rosie, de pui sau de peste.
Andrei Sion
Desi termenul "flexitarian", care provine din alaturarea cuvintelor flexibil si vegetarian, a aparut inca din anii ?90 in Statele Unite, abia de curand europenii au inceput si ei sa treaca la o astfel de dieta.
Studiile au aratat ca vegetarienii au, in medie, o greutate cu 15% mai mica decat ceilalti si traiesc cu trei ani mai mult. O dieta vegetariana poate preveni, de asemenea, diabetul, bolile de inima si unele forme de cancer. Cu toate acestea, daca nu este bine pusa la punct, un regim strict vegetarian risca sa aduca o serie de probleme. Acestuia ii pot lipsi elemente nutritive esentiale, cum ar fi proteinele, fierul si aminoacizii si ar putea avea prea multe grasimi saturate provenind din lactate.
Dietele care includ proteine animale la fiecare masa, specifice iubitorilor de carne, sunt, de asemenea, nerecomandate, deoarece pot duce la lipsa de fibre solubile in organism sau pot fi bogate in colesterol, care blocheaza vasele de sange. De aceea, nutritionistii au inceput sa recomande o combinatie intre cele doua, si anume dieta flexitariana. Asa ca, vegetarienii convinsi ar trebui sa aiba cel putin doua mese pe saptamana in care sa includa carnea de peste sau pui si, mai rar, chiar si pe cea rosie. In ceea ce priveste iubitorii de carne, acestora le este recomandat sa nu manance mai mult de doua portii de carne rosie pe saptamana, inlocuind-o in rest cu aceea de pui sau de peste, si sa consume mai multe legume. Un sfat pentru acestia este sa incerce sa aiba una sau doua mese pe saptamana in care sa nu includa carnea.
Regimul consta intr-un meniu bazat pe legume si combinat, ocazional, cu un consum de carne rosie, de pui sau de peste.
Andrei Sion
Desi termenul "flexitarian", care p