Între 100 şi 200 de persoane ar fi ţinute ostatice la hotelul Oberoi din Bombay, de 10-12 atacatori. "Ar putea fi între 100 şi 200 de oameni în hotel, dar nu putem oferi o cifră exactă, pentru că multe persoane s-au încuiat în camere", a declarat vicepremierul statului indian Maharashtra, R.R. Patil.
Posturile locale de televiziune anunţaseră anterior că poliţia a lansat o operaţiune împotriva agresorilor din hotel, arată Seattle Times. Un militant din hotelul Oberoi a declarat telefonic pentru un post indian de televiziune că ostaticii vor fi eliberaţi numai după ce toţi mujahedinii din închisorile indiene vor fi puşi în libertate. Bărbatul, care s-a identificat drept Sahadullah, a declarat că el este unul dintre cei şapte atacatori din hotel. "Eliberaţi toţi mujahedinii, iar musulmanii care trăiesc în Indian nu ar trebui să fie deranjaţi", a spus el. Atacurile au implicaţii grave pentru India inclusiv la nivel economic şi politic. Ministrul indian al comerţului, Kamal Nath, le-a descris drept un "eveniment nefericit", dar a precizat că nu se aşteaptă să antreneze o scădere a investiţiilor. Aceste evenimente vor speria, însă, probabil, investitorii din una dintre economiile cu cel mai rapid ritm de creştere din Asia. Bombayul s-a mai confruntat cu atentate în trecut, dar niciunul care să vizeze atât de clar străinii. Analiştii se tem de o depreciere a rupiei în aceste condiţii.
Forţele de securitate au intervenit joi dimineaţă la hotelul Taj Mahal şi au reuşit, aparent, să elibereze clienţii reţinuţi în interior. La scurt timp după aceea, un incendiu a izbucnit la etajele superioare ale clădirii. Doi dintre agresori au fost ucişi, potrivit poliţiei, dar în jurul orei locale 9.00 (5.30 ora României) se mai auzeau încă explozii şi tiruri. Şeful diviziei antiteroriste din Bombay, Hermant Karkare, şi cel puţin alţi 10 membri ai forţelor de