La sediul central al PNL e înghesuială. De pe la ora opt şi jumătate seara încep să apară feţe de necunoscuţi. Se înghesuie printre lideri, dau mâna cu toţi. E clar, miroase a încă un mandat la guvernare.
Înainte de anunţarea exit-poll-urilor se comasează în faţa camerelor de luat vederi. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, candidat în Bucureşti, se aşază în primul rând. Renate Weber, europarlamentar, apare şi ea tot în primul rând. În rest, Bogdan Olteanu, Crin Antonescu, Ludovic Orban, Teodor Meleşcanu etc...
Tăriceanu apare în ultimul moment, înaintea anunţării oficiale a rezultatelor. Avusese un pic de lucru cu nişte SMS-uri pe care le-a trimis candidaţilor PNL de a se abţine de la speculaţii în legătură cu eventuale combinaţii guvernamentale. Încă se mai negociază, ce naiba! În faţa televizoarelor savurează cu toţii înfrângerea PD-L. Poate mai mult decât faptul că PNL a obţinut cel mai bun scor pe care l-a avut vreodată pe cont propriu, pe liderii liberali îi bucură feţele triste din tabăra pedelistă. "L-au scos pe Boc în faţă, că restul au fugit toţi", râde Olteanu de expresia liderului PD-L. "De patru ani aştept acest discurs al lui Boc. Daţi televizorul mai tare să-l aud", solicită şi Crin Antonescu. Degeaba, Boc nu se aude pe nici un televizor.
Din cauza discursului interminabil al lui Mircea Geoană, Boc nu e dat în direct la nici o televiziune. Intră în direct Călin Popescu Tăriceanu. Cum elanul din campania electorală a fost mare, începe şi acum din reflex un discurs despre cum promovează PNL "o Românie mândră şi prosperă". "Invit celelalte partide să ni se alăture", este însă fraza-cheie. Să ni se alăture într-un Guvern condus tot de PNL, s-ar decodifica mesajul.
Este şi condiţia pe care o pune PNL, aflat acum în postura de a decide pe cine duce la guvernare: PSD sau PD-L. Ambele partide au nevoi