Controale la Iasi pentru depistarea produselor din carne de porc venite din Irlanda, contaminate cu dioxina. De doua zile, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi (DSVSA) controleaza supermarketurile, unitatile de depozitare, procesare si comercializare a carnii de porc si produselor derivate din carne de porc pentru a descoperi daca sunt sau nu contaminate cu dioxina.
Controalele vin dupa ce Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a fost informata ca in Romania a ajuns o cantitate importanta, de circa 3,6 tone de carne de porc din Irlanda. "Imediat ce am primit nota de la ANSVSA am inceput controalele. Pana in prezent nu am depistat carne contaminata cu dioxina. Verificarile vor continua", a declarat Gabriel Ciobanu, purtatorul de cuvant al DSVSA Iasi. Dioxina, in cantitati peste cele admise si administrata indelung, este cancerigena. De asemenea, slabeste sistemul imunitar, provoaca tulburari neurologice si duce la leucemie. "Administrata intr-o concentratia mare, in randul copiilor se pot inregistra si decese", a explicat Cornelia Stancu Teodorescu, directorul adjunct al DSVSA Iasi.
Controale la Iasi pentru depistarea produselor din carne de porc venite din Irlanda, contaminate cu dioxina. De doua zile, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi (DSVSA) controleaza supermarketurile, unitatile de depozitare, procesare si comercializare a carnii de porc si produselor derivate din carne de porc pentru a descoperi daca sunt sau nu contaminate cu dioxina.
Controalele vin dupa ce Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a fost informata ca in Romania a ajuns o cantitate importanta, de circa 3,6 tone de carne de porc din Irlanda. "Imediat ce am primit nota d