Peste 1.300 de cărăşeni care lucrează legal în ţări UE au batrâneţea asigurată. Nemulţumiţi de pensiile mici de care ar beneficia în ţară, cei care au ales sa lucreză în UE solicita Peste 1.300 de cărăşeni care lucrează legal în ţări UE au batrâneţea asigurată. Nemulţumiţi de pensiile mici de care ar beneficia în ţară, cei care au ales sa lucreză în UE solicita pensii din ţările în care lucrează cu forme legale. Sătui de tot ce înseamnă sistemul de pensii din România, cei care lucrează de ani buni peste hotare, fac tot posibilul să beneficieze de o pensie adevărată din ţara în care au lucrat.
Dacă în urmă cu câţiva ani oamenii au plecat doar pentru a-şi asigura un trai mai bun, de moment, acum românii care pleacă se gândesc la viitor. Cum modalite de calcul a pensiilor nu–i avantajează foarte mult în ţara noastră, cei care lucrează în ţări din UE cu forme legale şi în baza unui contract, au început să solicite statului în care locuiesc şi pentru care au muncit ani de zile, pensii.
Compartimentul de pensii internaţionale
„La nivelul Casei Judeţene de Pensii din Caraş-Severin s-au luat măsuri pentru organizarea unui compartiment de Pensii Internaţionale care colaborează cu instituţiile similare din ţările membre UE în vederea instrumentării cererilor de pensionare.Până acum avem peste 1400 de cereri“, a declarat Dorin Brăilă, directorul executiv al instituţiei. Majoritatea solicitărilor se referă la confirmarea stagiilor de cotizare în România, pentru ca şi munca de aici să le fie răsplătită.
Cele mai multe solicitătări pentru acordarea de pensii sunt făcute de oameni care au plecat în Germania, Austria, Cehia, Suedia şi Spania.