În februarie, pregătiţi-vă să faceţi faţă gripei, în martie, păziţi-vă de afecţiuni infecţioase, iar în octombrie luptaţi cu depresiile. Sursa: Sorin Antonescu
Ca să treceţi cu bine de problemele de sănătate pe care le-aţi putea avea de-a lungul anului, vă oferim o listă cu cele mai probabile afecţiuni care pot apărea în fiecare lună, dar şi soluţiile cele mai bune pentru a le face faţă.
Ianuarie, luna kilogramelor în plus. Odată ce a luat sfârşit vacanţa de Sărbă tori, rândurile celor care trec pragul unui cabinet de nutriţie încep să se îngroaşe, iar sălile de fitness sunt şi ele luate cu asalt. „Clienţii vor diete-fulger, cu ajutorul cărora să slăbească rapid“, spune Lavinia Şoavă, nutriţio nist la Spi talul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, din Bucureşti. Specialiştii nu sunt însă adepţii unor astfel de diete. „Cei care nu obişnuiesc să facă mişcare, este musai să o ia treptat“, spune medicul.
La fitness, numărul clienţilor creşte cu 50%. „Mai mult de jumătate sunt femei, restul sunt bărbaţi“, spune Florin Sucuiu, manager la Welness Club din Bucureşti. Ca să slăbiţi, faceţi mişcare 30 de minute pe zi, de patru ori pe săptămână şi urmaţi o dietă bazată pe fructe, legume, carne slabă, lactate şi salate.
Februarie, luna gripei şi a răcelilor. Numai în ianuarie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că la noi au fost izolate 23 de virusuri gripale, iar în februarie se estimează că numărul îmbolnăvirilor va ajunge la „cota de alertă“. Tot ce puteţi face pentru a vă proteja este să vă spălaţi des pe mâini, să mâncaţi bine şi să vă feriţi de persoanele bolnave. Dacă simţiţi primele frisoane, beţi ceaiuri calde, cu lămâie.
Tot în februarie, este posibil să vi se accentueze problemele cu inima pentru că temperaturile scăzute cresc valorile tensiunii arteriale. Nu faceţi eforturi exagerate, reduceţi stresul şi vaccin