Pentru al doilea an consecutiv, Horatiu Florescu, vicepresedintele companiei de consultanta imobiliara Colliers si directorul departamentului de birouri, a fost desemnat agentul numarul unu in reteaua Colliers International. Cum a reusit un roman sa aduca cei mai multi bani pentru compania sa pe o piata de un milion de metri patrati? „Prin mult noroc si prin calitatea serviciilor”, rezuma brokerul reusita sa din 2008.
La sfarsitul saptamanii trecute, Colliers International, compania cu 293 birouri in 61 de tari, si-a anuntat cei mai buni agenti, Florescu (foto) fiind desemnat numarul unu mondial, la fel ca si in anul 2007. Cu exceptia ultimilor doi ani, acest titlu a fost castigat, pentru mai mult de 10 ani la rand, de Avtar T. Beins, un agent canadian cu o experienta de 30 de ani in real estate. Criteriul de selectie: veniturile aduse de broker companiei Colliers.
„Dupa ce timp de sapte ani, am fost numarul unu in regiune, in 2006, numarul doi mondial, iar in 2007, numarul unu mondial, anul trecut am incercat sa imi mentin acest titlu. In opinia mea, sunt trei ingrediente care asigura succesul unui broker: activitatea intr-o multinationala, cunoasterea foarte buna a pietei si ceea ce oferi tu ca broker”, a declarat, pentru Wall-Street, vicepresedintele Colliers.
De la agent la vicepresedinte
Horatiu Florescu are o experienta de 11 ani in piata imobiliara si reprezinta companii precum IBM, HP, Microsoft, Oracle, Deloitte, Ernst&Young sau PricewaterhouseCoopers. Si-a inceput activitatea in cadrul Colliers ca agent al departamentului de rezidential, iar dupa aproape un an, s-a mutat in cadrul departamentului de birouri.
In cifre, piata imobiliara din Bucuresti inseamna circa un milion de metri patrati. Pe segmentul spatiilor de birouri, anul trecut, s-au tranzactionat 230.000 mp, iar Florescu a avut o cota de piata de aproximativ 50%. Pe o