Coadă de nedescris, în aceste zile, la ghişeele AJOFM Argeş, unde sute de persoane, cele mai multe concediate de către firmele din industria constructoare de maşini, şi-au depus dosarele pentru şomaj. Sursa: Vlad Stănescu Cu dosarele în mână, unii dintre ei se uitau pe panoul unde erau expuse locurile de muncă vacante. Erau dezamăgiţi...Mulţi dintre cei trecuţi de 45 de ani, s-au resemnat în privinţa găsirii imediate a unui nou loc de muncă. Nici cei mai tineri nu erau prea optimişti, dat fiind că oferta de locuri de muncă nu era prea generoasă.
"Până acum două săptămâni, când am fost dat afară, am fost mecanic la Leoni (n.r.-unul dintre furnizorii Dacia). Din ce văd pe foile astea, nu sunt decât două posturi în meseria mea, şi alea plătite cu 700 de lei, pe jumătate cât câştigam dincolo", ne-a declarat Dumitru Marcel, de 32 de ani, din Piteşti.
Cele mai mari probleme, pe platforma Dacia
Nicolae Bădescu, directorul adjunct al AJOFM Argeş, ne-a declarat că, în următoarele două luni, multe dintre societăţile mari din Argeş vor face disponibilizări masive.
"În prezent, nu avem decât 396 de locuri de muncă vacante, în condiţiile în care numai numărul de noi şomeri este de aproximativ 3.000. Ne aşteaptă vremuri grele, în condiţiile în care criza se va accentua. Cele mai mari probleme sunt pe platforma Dacia, unde se fac eforturi disperate pentru a fi menţinute locurile de muncă. Cu toate acestea, cel mai probabil, cei aproximativ 2.000 de angajaţi pe perioadă determinată vor fi concediaţi, complicând situaţia pe piaţa forţei de muncă locală", a declarat Bădescu.
În ultimele luni, rata şomajului, la nivelul judeţului Argeş, a crescut de la 4,5% în octombrie, la 4,9% în decembrie. Conform lui Bădescu, la finele lunii martie e posibil ca această rată să depăşească 6%. În prezent, disponibilizări masive