Ieri a fost lansat un nou tip de medicamente pe bază de plante, care luptă cu infecţiile respiratorii. Sursa: Hepta
Medicamentele naturale antivirale ar putea fi o alternativă la antibioticele folosite greşit în tratamentul gripelor şi al răcelilor. Ieri a fost lansat pe piaţa românească un astfel de medicament, numit Kaloba.
Pe piaţă mai sunt şi alte produse imunostimulatoare, de tip:
Echinaceea,
Ribomunil, Bronhovaxom,
Oscilococcinum.
Unii medici sunt însă reţinuţi în a le recomanda şi sunt de părere că organismul trebuie lăsat să lupte singur cu răcelile.
Indicat copiilor bolnăvicioşi
Kaloba conţine extract de muşcată cultivată în Africa de Sud şi are un triplu mecanism de acţiune: antiviral, antibacterian şi imunomodulator. „Nu orice plantă poate să ne ajute să avem o stare de sănătate mai bună, însă extrac tul folosit în acest medicament este atent controlat. Solul este supravegheat şi nu exis tă riscul ca planta să fie poluată cu fungicide şi pesticide“, susţine conferenţiarul farmacist Doina Drăgulescu.
Ca şi alte imunomodulatoare, medicamentul Kaloba scurtează răcelile, dar poate fi luat şi preventiv, atât de adulţi, cât şi de copiii mai mari de 6 ani. „Produsul este indicat în special micuţilor sensibili, al căror organism are probleme de apărare. Atunci când copilul face peste cinci infecţii virale pe an, înseamnă că trebuie să-l verificaţi din punct de vedere imunologic“, atrage atenţia profesorul Coriolan Ulmeanu, pediatru la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“ din Bu cureşti. Un test indicat pentru verificarea imunităţii este CD4-CD8 şi poate fi făcut la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Specialiştii spun că este recomandată o cură de 20 de zile de Kaloba, la începutul iernii, şi încă două, în restul anului. „Este bine să luaţi medicamentul pe