In toamna anului 1989, un grup autointitulat "Crescatorii" (the Breeders) revendicau un atac mai putin obisnuit cu... muste de fructe mediteraneene (Ceratitis capitata), lansat in regiunea Los Angeles si Orange County, zone agricole importante. "Crescatorii" aratau ca, in cazul in care Guvernul va opri folosirea pesticidelor, ar asigura o infestare de proportii majore care sa coste California 13,4 miliarde de dolari si 132.000 de locuri de munca, scrie The Times.
Infestarea culturilor a fost reala si a fost oprita numai cu ajutorul unei importante cantitati de pesticide. Nu se stie daca "ecoteroristii" sunt in spatele afacerii, insa este sigur ca "Crescatorii" detin secretele acestui gen de arma.
Insectele pot raspandi boli si distruge recolte cu o viteza devastatoare, astfel incat pot fi considerate arme in terorismul ecologic, avertizeaza Jeffrey A. Lockwood, profesor la Universitatea din Wyoming, citat de The Times. Sunt arme ieftine, distructive, la indemana teroristilor, mai ales ca in prezent sunt ignorate aproape total. In plus, se deplaseaza peste granite si se reproduc repede.
Dupa Primul Razboi Mondial, tifosul, provocat de paduchi, a imbolnavit 30 de milioane de oameni si a ucis cinci milioane. In cel de-al Doilea Razboi Mondial, francezii si germanii au raspandit gandaci de Colorado pentru a distruge recoltele inamicului, iar militarii japonezi au ucis peste 400.000 de chinezi, raspandind purici infectati cu ciuma si muste purtand virusul holerei.
In timpul Razboiului Rece, armata americana a creat un plan de producere a 100 de milioane de tantari infectati cu virusul "febrei galbene" pe luna, vizand obiective vulnerabile din Uniunea Sovietica si teritoriile aliate acesteia.
Din punct de vedere economic, atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 au dus la pierderi directe de 27, 2 mil