Trei dintre cei şapte militari reţinuţi joi în cazul furtului de arme de la Ciorogârla au fost băgaţi ieri după gratii pentru următoarele 29 de zile. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Şi asta, pentru că aşa au decis magistraţii Tribunalului Militar Bucureşti după mai bine de cinci ore de audieri cu uşile închise.
„În urma unei expertize dispuse de procurori, ADN-ul celor trei militari a fost descoperit atât la faţa locului, cât şi în interiorul depozitului de armament“, a explicat unul dintre avocaţi motivul sentinţei judecătorilor.
Cei trei militari, sergentul-major Ionuţ Gagea şi caporalii Ion Petrică şi Ma rius Tudorache, au anunţat că vor ataca cu recurs decizia magistraţilor. Potrivit legii, dacă aceştia vor fi găsiţi vinovaţi riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare şi trecerea în rezervă.
Armele furate, încă de negăsit
Anchetatorii i-ar fi identificat pe cei trei suspecţi pornind de la modul în care a fost rupt sigiliul depozitului, fapt ce i-a determinat pe procurori să afirme că „acest lucru este posibil doar în cazul unor persoane familiarizate cu locul“. Ceilalţi patru militari reţinuţi de anchetatori joi seara, sergentul Marian Tudorache, soldatul Nicuşor Niţă şi caporalii Cristian Radu şi Marian Dinu, acuzaţi iniţial de călcare de consemn pentru că „nu şi-au îndeplinit atribuţiile militare în timpul serviciului“ au fost lăsaţi liberi, motiv pentru care procurorii au făcut la rândul lor recurs.
După sentinţa dată aseară de judecătorii militari, avocaţii inculpaţilor au susţinut în faţa presei că, pe durata audierilor, procurorii nu au dat niciun indiciu privind posibila locaţie a arme lor dispărute. „Parchetul nu spune nimic despre ce s-a întâmplat cu armele dispă rute“, au afirmat apărătorii.
Ipoteză confirmată
Procurorii militari au decis joi punerea sub ac