Alegerile partiale pentru autoritatile publice locale s-au incheiat. HotNews.ro va tine la curent cu primele rezultate.
Urnele s-au deschis la ora 7:00 in noua localitati din judetele Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Olt si Timis, pentru ca locuitorii sa isi aleaga primarii. Cea mai importanta confruntare electorala a avut loc la Cluj-Napoca, insa prezenta la urne a fost slaba: sub 21% din locuitori isi exprimasera optiunile de vot la ora 17:00.
Cluj-Napoca
Pentru postul de primar, ramas vacant dupa investirea lui Emil Boc in functia de prim-ministru al Romaniei, au luptat noua candidati: Sorin Apostu (PD-L), Marius Nicoara (PNL), Teodor Pop Puscas (PSD), Calin Oancea (PNTCD), Gheorghe Oros (PAS), Gheorghe Astileanu (PNG-CD), Gergely Balasz (PCM), Laszlo Csaba (Partidul Verde) si independentul Grigore Pop.
Faget, Orastie, Soimus, Carpinet, Colonesti, Ganeasa, Horea, Rosia de Secas
Duminica s-au prezentat la vot si alegatorii din orasul Faget, din judetul Timis, municipiul Orastie si comuna Soimus, din judetul Hunedoara, comuna Carpinet, din judetul Bihor, comunele Colonesti si Ganeasa, din judetul Olt, comunele Horea si Rosia de Secas, din judetul Alba.
Cele 212 sectii de votare din sase judete s-au inchis la ora 21:00. In cazul in care va avea loc al doilea tur de scrutin, acesta se va desfasura in 22 februarie.
Nereguli si contestatii
Votarea de la Colonesti a debutat cu mai multe contestatii. Prima a avut loc la primele ore ale diminetii, cand presedinta sectiei de votare a fost acuzata ca ofera alegatorilor buletinele de vot tinand mana ostentativ pe sigla PD-L. Presedinta a negat acuzatiile, dar in urma acestui scandal, sectia de votare din Colonesti a fost inchisa timp circa zece minute pentru rezolvarea contestatiei. O alta contestatie vizand aceeasi neregula a fost depusa la