Brad Pitt este prizonier într-un trup bătrân sau într-unul prea tânăr în „Strania poveste a lui Benjamin Button“, filmul cu 13 nominalizări la Oscar..
După „Se7en“ şi „Fight Club“, Brad Pitt s-a aflat la cea de-a treia colaborare cu regizorul Fincher pentru „The Curious Case of Benjamin Button“ („Strania poveste a lui Banjamin Button“). Adaptare după o povestire a lui F. Scott Fitzgerald şi beneficiind de un scenariu semnat de Eric Roth („Forrest Gump“, „Frida“), filmul este o metaforă a timpului şi a morţii, în care personajul central, interpretat de Pitt, se naşte bătrân şi întinereşte pe măsură ce înaintează în viaţă.
Pitt, de nerecunoscut
Transformat cu ajutorul machiajului şi al efectelor speciale într-un bătrânel brăzdat de riduri, adus de spate, cu vertebrele atât de tasate încât a ajuns o jumătate de om şi cu ochii înotând în ceaţă în spatele ochelarilor, Brad Pitt e de nerecunoscut. Spectaculoasă este şi întinerirea lui, astfel că îl puteţi vedea pe actor aşa cum probabil arăta în adolescenţă.
Filmul este considerat un favorit al Premiilor Oscar 2009, cu 13 nominaliză ri, incluzând şi pe cea de Cel mai bun actor într-un rol principal, atribuită lui Pitt.
Actorul a mai fost nominalizat o singură dată la Oscar, în 1966, pentru rolul din „Twelve Monkeys“. Chiar dacă şi-a schimbat vocea şi a rezistat eroic machiajului din abundenţă, actorul nu se ridică totuşi la înălţimea unor contracandidaţi precum Sean Penn în „Milk“, Frank Langella în „Frost/Nixon“ sau Mickey Rourke în „The Wrestler“. Are în priviri o anumită nevinovăţie de la care nu abdică în aproape nicio partitură abordată şi, chiar dacă dă bine, e şi elementul care îl face prea uşor recognoscibil, trădând astfel personajul.
Femeile lui Benjamin Button
Povestea în sine, derulată pe parcursul mai multor decade (ceea