Valentin Ceausescu • Pretentia Muzeului de Arta ca fratii Ceausescu sa ceara bunurile Parchetului este considerata birocratica de catre judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti • In lista obiectelor confiscate de procurori se numara doua lucrari de Francisco de Goya - "Gravura (aquaforte)", Corneliu Baba - "Desen: Portret de tanara cu basc"
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) arata in motivarea sentintei, prin care se restituie bunurile fratilor Valentin si Zoia Ceausescu tablourile si alte obiecte de arta confiscate, ca este birocratica pretentia Muzeului National de Arta a Romaniei ca acestia sa ceara bunurile Parchetului. In 17 decembrie 2008, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, ca cele 15 tablouri si obiectele de portelan si de argint, confiscate familiei Ceausescu, sa fie restituite fiului mostenitor al cuplului dictatorial Elena si Nicolae Ceausescu. Sentinta a fost data publicitatii vineri. Lista de bunuri confiscate familiei Ceausescu cuprinde 15 tablouri. In lista obiectelor confiscate de procurori se numara doua lucrari de Francisco de Goya - "Gravura (aquaforte)", Corneliu Baba - "Desen: Portret de tanara cu basc", o tava si doua farfurii de metal argintat, un platou de argint, doua cutii cilindrice cu capac si o scrumiera din argint, un platou de portelan japonez, un vas de portelan chinezesc si un serviciu pentru desert din sapte piese din portelan chinezesc.
In motivarea sentintei irevocabile, instanta Curtii de Apel Bucuresti arata ca Muzeul National de Arta trebuie sa inapoieze bunurile, deoarece masurile asiguratorii, in baza carora acestea au fost confiscate, au fost ridicate, iar atata timp cat nu au fost revendicate de alte parti, inseamna ca au apartinut familiei Ceausescu. De asemenea, magistratii explica faptul ca cel care detine bunul in depozit nu poate pre