EXCLUSIV. EVZ vă prezintă inedita poveste a fraţilor Lăcătuş: norocosul devenit fotbalist celebru şi ghinionistul ajuns muncitor în fabrica de ţevi. Sursa: Codrin PrisecaruSursa: Codrin Prisecaru
1 /.
Cele 21 de trofee cucerite în tricoul Stelei i-au asigurat lui Marius Lăcătuş (care pe 5 aprilie va împlini 45 de ani) un loc în istoria fotbalului românesc şi statutul de simbol al clubului din Ghencea. Bornele carierei sale sunt arhicunoscute: Cupa Campionilor, Supercupa Europei, zece titluri de campion al României, golgheterul all-time al „roş-al baştrilor” în cupele europene.
La fel şi stilul lui inconfundabil, care i-a adus porecla „Fiara”. Imaginea unui jucător de viteză, agresiv, mereu pus pe harţă, s-a împletit întotdeauna cu imaginea omului Lăcătuş, despre care apropiaţii spun că este exact opusul „fiarei” din teren. Într-o antiteză perfectă, ca statut material şi social, se află Vasile Lăcătuş, fratele actualului antrenor de la Steaua. Mai tânăr cu zece ani decât Marius, Vasile trăieşte în Braşov, are trei copii şi amintirea unei cariere de fotbalist foarte promiţătoare, dar întreruptă brusc.
Acum lucrează ca muncitor la o fabrică de conducte, iar ultima legătură cu fotbalul a avut-o acum câţiva ani, când presa a publicat poze cu el lucrând ca bran cardier la meciurile formaţiei FC Braşov. Nu-şi plânge de milă, nu se supără că nu e în centrul atenţiei, nu-l invidiază pe Marius. Se recomandă, simplu, Lăcătuş, nu „fratele lui Marius Lăcătuş”.
INTERVIU
„Marius a fost întotdeauna «fiară». Şi pe maidan!”
EVZ: Care sunt primele amintiri despre fotbalistul Marius Lăcătuş?
Vasile Lăcătuş: Marius a început să joace într-un cadru organizat, la clubul din Braşov, la vârsta de 8-9 ani, înainte ca eu să mă nasc. N-am apucat să jucăm prea mult împreună. Maidanul nostru avea în stânga