În toiul abuzurilor urbanistice şi după demiterea arhitectului-şef, Onţanu a dărâmat cu tam-tam două construcţii într-o mahala. Sursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Vlad Stănescu
1 /.
O adevărată revoltă i-a cuprins ieri pe locuitorii străzii Peisajului din cartierul Colentina, unde au fost demolate două construcţii ilegale. Cei 40 de poliţişti co munitari au fost nevoiţi să intervină după ce un bărbat a început să arunce cu pietre, declanşând furia mai multor local nici. În urma altercaţiei, un poliţist a fost rănit, trei persoane au fost amendate şi una reţinută pentru cercetări.
Cele două case au fost ridicate pe domeniul public, fără autorizaţii, de către patru familii. Doar una era finalizată şi adăpostea 13 persoane, între care cinci copii. „Am fost somaţi şi ne-am apucat să dărâmăm. Terminasem cu acoperişul când, acum trei zile, a venit unu’ de la primărie şi a zis să ne oprim că poate se rezolvă. Şi acum au venit cu buldozerele şi cu televiziunea”, s-a plâns unul dintre evacuaţi. În contextul în care nu aveau venituri stabile, oamenii au justificat investiţia prin faptul că bărbaţii lucrau pe şantiere şi că au strâns „cărămidă cu cărămidă”, din 2005, când au început construcţia şi au făcut cerere de retrocedare pentru teren. Ei sperau să scape doar cu o amendă pentru casa în care spun că au băgat 140.000 de lei şi se bazau pe legislaţia din construcţii care prevede că, după cinci ani, o construcţie ilegală nu mai poate fi demolată.
Peste un an ar fi scăpat cu amendă
„De cinci ani facem demersuri să obţinem locul ăsta. Trebuia să ne dea o amendă acolo, de trei-patru sute de milioane de lei (n.r. - ROL), nu să dărâme”, a spus Nicolae Gheraliu, evacuat.