Cabinetele medicale de specialitate fac cu greu faţă numărului mare de pacienţi Oamenii vin de la primele ore ale dimineţii şi aşteaptă ore întregi la coadă să intre în cabinet. ,,A trebuit să venim de dimineaţă, la prima oră, ca să scăpăm mai repede. Statul în picioare la cozile astea ne oboseşte foarte tare. Ar trebui să se facă nişte săli de aşteptare, unde bolnavii să stea liniştiţi până le vine rândul. Dar asta este! Ne mulţumim cu faptul că până la urmă reuşim să intrăm”, ne-a spus în această dimineaţă Gheorghe Dăncioi.
Pentru a trece dintr-un capăt în altul al coridorului, abia îţi faci loc printre grupurile de oameni care se îmbulzesc la uşile cabinetelor. Aproape că nu se mai ţine cont de ordinea sosirii la consultaţie, de vârstă sau de bun-simţ.
„Nu se gândeşte nimeni la noi“
Nici bolnavii ,,cu vechime” nu s-au obişnuit cu statul în picioare. Aceştia vin la trei sau şase luni pentru diverse consultaţii, dar puţini sunt norocoşi şi prind loc pe scaun. ,,Nu se gândeşte nimeni la noi, că suntem bolnavi şi avem greutatea în picioare de la boală. Unii suntem şi bolnavi de diabet, aşteptăm aici ore în şir, iar apoi trebuie să mergem la farmacie pentru a ne lua medicamentele”, a spus unul din bolnavi, obosit de orele petrecute la rând.
Clădirea e de vină
Medicul Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Gorj, a afirmat că nu este nimeni vinovat de acestă lipsă de săli de aşteptare: „De vină este construcţia spitalului care a fost concepută fără săli de aşteptare. Avem mari probleme încercând să facem modificări în aşa fel încât să obţinem spaţii de aşteptare civilizate“.
Există un singur spaţiu amenajat într-un hol, dar fiind departe de cabinete, oamenii nu îl folosesc de teamă să nu le treacă rândul. Problema sălilor de aşteptare nu este doar în Policlinică, ci în tot Spital