Licorile din plante ajută la slăbit, scad grăsimile din sânge şi alungă stresul. Sursa: EVZ
Ceaiul curăţă arterele, ajută la slăbit şi este o bună terapie împotriva stresului. Nutriţioniştii îl recomandă celor cu colesterolul crescut, persoanelor cu probleme de greutate, dar şi celor care suferă de insomnii.
Un bun calmant pentru sistemul nervos
Ceaiul verde sau de hibiscus, ceaiul alb sau cel de muşeţel sunt sortimente care vă ajută să reduceţi grăsimile din sânge. Totodată, ele accelerează metabolismul, ajutând la slăbit.
Pentru calmare, sunt recomandate ceaiurile de tei, lavandă, valeriană, coriandru, mentă, fenicul, cele din fructe de păducel şi cele din rădăcină de hamei. Spre deosebire de cafea, ceaiul nu creşte tensiunea şi nu excită sistemul nervos. Şi cardiacii pot beneficia de pe urma acestor „licori sedative”, deoarece ele irigă vasele de sânge.
„Sunt multe combinaţii de ceaiuri pe care le puteţi face. Ceaiul în sine este un spectacol de arome, de savoare şi de varietate. Cred că pentru fiecare stare de spirit, puteţi alege un sortiment de ceai”, spune Alexandra Popovici, cea care deţine ceainăria Serendipity din Bucureşti.
Condimentetele pot completa gustul
Specialiştii în nutriţie recomandă ceaiurile fierte, în locul celor îmbuteliate, pentru a evita excesul de calorii şi zahăr. Dintre toate tipurile de ceai sunt considerate pure ceaiurile: verde, negru, alb oolong şi pu-erh.
„Pentru dimineaţă, recomand ceaiul negru, deoarece are cofeină şi înviorează, iar pentru restul zilei, puteţi încerca ceaiul verde, un bun tonic pentru organism. Pe acesta îl puteţi combina cu petale de trandafir, lămâie şi condimente. Veţi obţine un evantai întreg de arome”, mai spune Alexandra Popovici. Ceaiurile pot fi condimentate cu piper, cuişoare şi scorţişoară, gustul fiind