FR Haltere organizează CE de seniori în singura sală de peste 3.000 de locuri din România
Cinci ani au trecut de cînd România n-a mai organizat o competiţie de anvergură la un sport olimpic, la nivel de seniori. Lipsa sălilor ne-a dus către un refuz categoric al organizării Campionatului European de handbal masculin din 2009, care a fost acordată Croaţiei. Ultima ispravă în materie punere la punct a unui astfel de eveniment îi aparţine Federaţiei Române de Judo, care a gestionat campionatele continentale din 2004, iar înainte cu alţi 4 ani, Federaţiei Române de Handbal a pus umărul la organizarea CE feminin din 2000. Competiţia a avut ca oraşe de desfăşurare Rîmnicu Vîlcea şi Bucureşti. "Au fost probleme cu Sala Polivalentă, dar cu ajutorul celor de acolo am reuşit să modernizăm sala pentru a putea juca în condiţii cît mai bune", îşi aminteşte Cristian Gaţu, preşedintele FRH.
După 36 de ani
Tot Sala Polivalentă, în vîrstă de 35 de ani şi cu o capacitate de 6.000 de locuri, va găzdui începînd cu 5 aprilie, Campionatul European de haltere la seniori. Pentru a doua oară. Fiindcă în 1973, România a mai fost gazda unei întreceri similare. "Am avut ambiţia de a organiza această competiţie şi de a arăta colegilor mei de pe plan internaţional că şi România este capabilă, chiar dacă a căzut într-un moment puţin nepotrivit, legat de tot ce înseamnă criza economică", a spus Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere.
Sprijiniţi
Punerea la punct a unui astfel de eveniment care reuneşte sportivi din 42 de ţări nu a fost floare la ureche. "La organizarea CE a contribuit toată federaţia, dar fară ajutorul MTS şi fără cel al COSR nu s-ar putea realiza această competiţie. Trebuie să recunosc că dacă ministerul nu ar fi sărit în ajutorul nostru, am fi fost în plop şi plopul în aer. Avem parteneri care ne ajută, dar financiar nu