O zi petrecută într-un salon de oraş costă între 100 şi 800 de lei. Sursa: Creative Ideas
Saloanele de spa încep să prindă şi în rândul românilor. De la un an la altul se deschid tot mai multe astfel de centre de relaxare, mai ales în marile oraşe, unde stresul ajunge la cote alarmante. În Bucureşti există deja şapte spa-uri de zi, iar de ieri, s-a mai deschis unul în complexul Palladian din Satul Francez. În Timişoara, în special hotelurile şi pensiunile oferă astfel de servicii. Oferte sunt şi în staţiunile din ţară. Se găsesc centre spa la Ocna Sibiului, Băile Herculane, dar şi în staţiunea Eforie Nord, Complexul Europa.
Vibromasaj şi băi cu uleiuri esenţiale
Dacă înainte se putea merge la „spa” (sănătate prin apă) doar în staţiunile cu băi termale, acum termenul şi-a mai pierdut din sens şi a fost adoptat inclusiv de centrele în miniatură deschise în marile oraşe.
Tot mai grăbăţi şi mai stresaţi, tinerii încep să caute astfel de locuri unde să se poată relaxa cu muzică ambientală, masaje de câte două ore şi băi în lapte ori în săruri terapeutice. „Este o piaţă în dezvoltare. În România, abia s-au făcut primii paşi pentru a dezvolta astfel de centre”, spune Marian Carasava, managerul Spa-ului „Om Shanti”, din Bucureşti, inaugurat ieri.
Cele mai căutate terapii în astfel de centre sunt cele care combină masajul cu băile şi tratamentele corporale. „Avem terapii de înmuiere în lapte, com binate cu petale de trandafir, băi cu uleiuri esenţiale, băi de reminelarizare a corpului şi o capsulă hidro cu ajutorul căreia putem face vibromasaj”, spune Paula Sichim Shanti, de la „Om Shanti Spa”.
Saune umede şi uscate
Tot în aceste centre, tratamentele anticelulitice, cele de detoxifiere, exfolierile, presopunctura, masajul thailandez, chinezesc şi japonez sunt la mare căutare. „Unele pers