Pâine, chifle şi prăjituri cu fructe - toate făcute din „făina care nu îngraşă”, după reţeta Gabrielei Man - se găsesc, de luna asta, în magazine din Bucureşti, Piteşti şi Constanţa.
Gabriela Man, doctoriţa din Râmnicu-Vâlcea care a descoperit „praful miraculos” după două luni de încercări, a semnat un parteneriat cu Ana Pan&Ana Co. Astfel, produsele din gama „Slăbeşti mâncând”, marcă pe care vâlceanca a înregistrat-o la OSIM, se vor găsi în 25 de cofetării şi francize Ana Pan. Pentru început, pe rafturi se vor găsi pâine, chifle, sărăţele şi prăjituri cu fructe. În funcţie de cerinţe, vor fi adăugate noi sortimente - cozonaci, checuri sau torturi.
Destinate atât persoanelor supraponderale, cât şi celor care doresc un stil de viaţă sănătos, produsele sunt făcute din ingrediente care corespund unei diete bazate pe indicii glicemici ai alimentelor. Reţeta - un amestec de făină integrală, tărâţe şi alte făinuri naturale - e secret de familie, după cum declara Man pentru EVZ, în octombrie 2008. Pâinea, însă, se consumă fără restricţii: cu aproape orice alt aliment, fără teama kilogramelor în plus.
Românii care nu au în oraş nici o cofetărie din lanţul cu care Gabriela Man tocmai a încheiat parteneriatul pot accesa www.slabestimancand. ro, unde se poate comanda „făina care nu îngraşă”. Un sac de 10 kg cu mix pentru pâine costă 62 de lei, iar unul cu mix pentru patiserie - 64 de lei. Gospodinele vor găsi pe site şi reţete - de pâine, prăjituri, blat de pizza, tăieţei sau mămăligă de năut.