Peştele, orezul, fasolea şi nucile pot scădea grăsimile rele din sânge. Sursa: Hepta
Schimbarea stilului de viaţă este esenţială pentru scăderea colesterolului, medicamentele nefiind suficiente pentru a lupta contra grăsimilor din sânge, arată specialiştii site-ului medical WebMd. Organismul are nevoie de o cantitate mică de colesterol pentru a funcţiona corect. Problema este că oamenii consumă prea multe grăsimi saturate care cresc nivelul de colesterol rău (LDL) şi prea puţine grăsimi nesaturate, care pot ridica nivelul colesterolului bun (HDL). Specialiştii vă învaţă ce să faceţi ca să îndreptaţi situaţia.
Feriţi-vă de porţiile prea mari
Măsuraţi cu mâna: o palmă de orez, paste sau fructe proaspete este o cantitate suficientă pentru a vă umple stomacul. Mizaţi pe fructe şi legume pentru a vă sătura pe parcursul zilei. Cinci fructe pe zi ajută la scăderea colesterolului rău, fiindcă scad şi pofta de a mânca gras. Tot fructele, datorită antioxidanţilor, ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Consumaţi peşte de două ori pe săptămână
Peştele trebuie inclus în meniuri, cel puţin de două ori pe săptămână. Este sărac în grăsimi saturate şi bogat în acizi graşi Omega 3, care ajută la scăderea trigliceridelor (grăsimi nocive din sânge). Totodată, aceşti acizi împiedică înfundarea arterelor. Sunt bogaţi în astfel de substanţe somonul, tonul, păstrăvul, sardinele, dar aveţi grijă să fie consumat proaspăt. Dacă peştele este ţinut la congelator, îşi pierde din proprietăţi.
Mizaţi pe fibrele din cereale
Un castron de cereale cu lapte vă oferă fibrele de care aveţi nevoie. Carbohidraţii din aceste cereale vă ajută să rămâneţi sătui pe o perioadă mai lungă, reduc colesterolul rău şi ajută la pierderea în greutate. La slăbit mai ajută orezul sălbatic, cel brun şi grâul încolţit. O sursă bună