Floriile de duminică sunt prilej de sărbătoare şi de târguieli în Capitală. Muzeele îşi îmbie vizitatorii cu evenimente tradiţionale, de la care nu lipsesc produsele tradiţionale, iar cafenelele se umplu de tineri artişti care-şi scot la vânzare creaţiile unicat sau handmade. Sursa: Reuters
MTR. Târgul de Florii de la Muzeul Ţăranului Român a început încă de azi dimineaţă şi ţine până duminică seară. În curtea Muzeului de la Şosea vor veni şi în acest an meşteri din toată ţara, cu „ouă încondeiate, icoane, blide, împletituri şi tot felul de cusături”. Nu vor lipsi cozonacii, pasca, mierea, acadelele şi nuga, turta dulce şi kurtos kolacs, toate făcute după cele mai bune reţete. Târgul va fi deschis între orele 10.00 şi 19.00.
MUZEUL SATULUI.Demonstraţii de încondeiere a ouălor, recitaluri de muzică bizantină şi populară, dar şi de chitară clasică şi de vioară – acestea sunt câteva dintre „ingredientele” târgului tradiţional „Floriile cu bucurie”, de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Sâmbătă şi duminică, tradiţiile şi datinile legate de sărbătorile pascale vor fi combinate cu produse gastronomice, gătite şi pregătite de gospodine din toate colţurile ţării.
TÂRGUL ŢĂRANULUI. Tradiţia e la rang de cinste şi la Târgul Ţăranului de la ARK Bursa Mărfurilor (Uranus colţ cu vechea Cale a Rahovei, vizavi de Piaţa de Flori Coşbuc). Ca în fiecare weekend, tarabele se vor umple cu „bucate ţărăneşti pentru guri împărăteşti”. Vizitatorii vor putea degusta şi cumpăra dulciuri de casă, poale-n brâu, zacuscă cu ciuperci, magiun de prune de la Topoloveni, cozonaci de Suceviţa şi, pentru că e sezon, ouă încondeiate. Sâmbătă de la 10.00 la 17.00, duminică – de la 10.00 la 15.00.
MUZEUL DE GEOLOGIE. Muzeul Naţional de Geologie a început tot de azi programul special de Florii. „Poveştile Pământului de Florii”, evenimentul car