Peştele, spanacul, broccoli şi carnea de pui conţin proteine care pot reface firele de păr deteriorate, susţin specialiştii nutriţionişti. Sursa: Hepta
Pentru un păr sănătos nu aveţi nevoie doar de un şampon şi de un balsam bune, ci şi de o alimentaţie echilibrată. Părul creşte cam un centimetru pe lună, iar pentru a-l ajuta să se dezvolte sănătos este important cum vă hrăniţi.
Somonul Este o sursă bogată de acizi graşi Omega 3, proteine de calitate, vitamina B12 şi fier. „Acizii graşi Omega 3 hrănesc scalpul”, spune medicul Andrea Giancoli, de la Asociaţia Dietetică Americană, citat de site-ul medical WebMd. Când organismul nu are suficiente resurse de grăsimi sănătoase, pielea scalpului se usucă, iar părul capătă un aspect mat.
Legumele verzi Spanacul şi broccoli sunt o sursă excelentă de vitamine A şi C, ambele necesare pentru producerea sebuumului, acea substanţă uleioasă secretată de foliculi, care hrăneşte rădăcina firului de păr.
Fasolea şi lintea Fasolea şi lintea nu ar trebui să vă lipsească din dietă. Nu doar că furnizează o mulţime de proteine, dar ajută firul de păr să crească, pentru că îi furnizează fier, zinc şi biotină. Deficienţele de biotină fac firul de păr să se rupă uşor. Nutriţioniştii recomandă două-trei porţii de fasole ori linte pe săptămână.
Nucile Nucile sunt cele mai bune surse naturale de seleniu, un important mineral pentru sănătatea scalpului. Ele conţin acid alfa linoleic şi acizi graşi Omega 3, substanţe care pot recondiţiona părul. Sunt şi o sursă bună de zinc.
Carnea de pasăre Carnea de pui şi cea de curcan furnizează proteine de calitate, care ajută părul deteriorat să se refacă. Atunci când organismul suferă de o deficienţă serioasă de proteine, culoarea părului se mai deschide cu o nuanţă-două.
Ouăle Sunt una dintre cele mai bune surse de proteine. Co