Ministerul Sănătăţii recomandă persoanelor care au consumat, în ultima lună, brânză "Gorgonzola Dop Solo Italia" şi care au febră şi dureri de cap să se adreseze, urgent, specialiştilor în boli infecţioase, după ce instituţia a fost alertată privind contaminarea cu Listeria a acestui produs.
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Aliementelor a precizat că, în prezent, din informaţiile primite din partea direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene nu mai există la comercializare nici o cantitate din respectivul produs.
ANSVSA a comunicat această situaţie MS, prin Institutul "Matei Balş", şi a cerut luarea tuturor măsurilor necesare. Consumul de alimente contaminate cu Listeria monocytogenes poate provoca boala numită Listerioză. Perioada de incubaţie a bolii variază între trei şi 70 de zile, cel mai adesea înregistrându-se debutul bolii după 21 de zile de la consum.
Ministerul Sănătăţii recomandă persoanelor care au consumat, în ultima lună, brânză "Gorgonzola Dop Solo Italia" şi care au febră şi dureri de cap să se adreseze, urgent, specialiştilor în boli infecţioase, după ce instituţia a fost alertată privind contaminarea cu Listeria a acestui produs.
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Aliementelor a precizat că, în prezent, din informaţiile primite din partea direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene nu mai există la comercializare nici o cantitate din respectivul produs.
ANSVSA a comunicat această situaţie MS, prin Institutul "Matei Balş", şi a cerut luarea tuturor măsurilor necesare. Consumul de alimente contaminate cu Listeria monocytogenes poate provoca boala numită Listerioză. Perioada de incubaţie a bolii variază între trei şi 70 de zile, cel mai adesea înregistrându-se debutul bolii după 21 d