Motiv de eliberare: unul dintre „locotenenţii” lui Becali i-a sechestrat pe hoţi pentru a-şi apăra poziţia în lumea interlopă. Sursa: Codrin Prisecaru
Nu există probe care să demonstreze faptul că „locotenenţii” lui Becali ar reprezenta un pericol social. Aceştia nu au încercat să influenţeze martorii sau să se sustragă de la urmărirea penală şi nici măcar „nu au beneficiat de acelaşi tratament ca şi victimele”. Mai mult, unul dintre ei, mai exact Nicolae Dumitraşcu, avea toate motivele să încerce să-i prindă pe hoţii care au furat maşina latifundiarului pentru a-şi apăra poziţia pe care o ocupă „în rândul lumii interlope”.
Deşi poate părea incredibil, toate aceste motive au fost invocate de magistratul Ştefania Bivolaru, de la Judecătoria Sectorului 1, pentru a-i pune în libertate pe cei cinci bodyguarzi ai finanţatorului Stelei, arestaţi alături de acesta pentru lipsire de libertate în mod ilegal.
„Părţile vătămate sunt încă deschise la negocieri”
Practic, urmând modelul colegilor săi care l-au pus în libertate pe Gigi Becali, judecătoarea Bivolaru a des fiinţat, prin decizia luată vineriseară, nu doar argumentele procurorilor, dar şi pe cele ale judecătorilor care au stabilit că Ştefan Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Nicolae Dumitraşcu, Marcel Popa şi Mihai Mila merită să stea după gratii.
Concret, judecătoarea a apreciat că, în acest caz, „nu suntem în prezenţa unui pericol concret pentru ordinea publică, acel sentiment de insecuritate şi revoltă neproducându-se cu intensitatea pe care o asemenea faptă l-ar genera asupra societăţii civile şi nici asupra victimelor care sunt deschise încă la negocieri”.
În ceea ce-l priveşte pe Nicolae Dumitraşcu, magistratul arată că, iniţial, „acesta fusese suspectat de către Gigi Becali de furtul autoturismului, învinuire care, pentru el, ca persoană ap