1) Putem manca dupa ora 8 seara
Desi multe diete recomanda excluderea meselor dupa ora 6:00 seara, de fapt nu conteaza foarte mult la ce ore din timpul zilei mancam. In schimb, este foarte important sa fim atenti si extrem de restrictivi in privinta cantitatii si a calitatii alimentelor consumate, dar si a diverselor combinatii intre acestea. Totodata, se impune mentinerea unui raport echilibrat intre alimentatie si activitatile fizice din timpul zilei, pentru a tine sub control greutatea corporala. Nutritionistii, citati de revista “Time”, sustin ca, indiferent de tipul alimentelor consumate, organismul nostru va stoca surplusul de calorii ca pe grasimi. De pilda, medicii ne recomanda ca, in cazul in care inainte de culcare vrem sa mancam un snack, trebuie sa facem mental un bilant al tuturor caloriilor acumulate pe tot parcursul zilei.
2) Nu exista alimente cu calorii negative
Ati auzit cu siguranta ca exista anumite alimente care, pentru ca sunt greu de digerat, contribuie la slabirea in greutate. Acesta este cazul asa-numitelor “mancaruri cu calorii negative”, cum ar fi citricele si telina, care figureaza pe majoritatea listelor cu alimente recomandate in diverse diete de slabit. Insa, afirmatia nu este pe deplin adevarata. In fapt, potrivit acelorasi specialisti, caloriile arse de organism pentru a alimenta ciclul digestiv sunt minuscule, in comparatie cu caloriile continute de alimente. Desi mestecatul telinei pare o activitate extenuanta, de fapt in timpul acestui proces sunt arse tot atatea calorii cat consumam daca privim cum creste iarba, de pilda.
3) Caloriile din lichide conteaza
Dupa micul dejun, pranz si cina, la sfarsitul zilei, cand calculati in gand cam cate calorii ati consumat, oare nu ati uitat ceva? Cate pahare de apa minerala, lapte sau cocktail ati baut? Este foarte important sa calculati si calo