» Universitatea Ovidius din Constanta a continuat seria decernarilor de titluri Doctor Honoris Causa unora dintre cei mai importanti scriitori ai lumii.
» Dupa ce Umberto Eco a primit distinctia, in urma cu mai bine de zece ani, recent i-a venit randul lui Antonio Lobo Antunes.
Universitatea Ovidius din Constanta se mandreste cu o serie de nume ilustre care fac parte din Senatul sau. De-a lungul anilor, mai multe personalitati, din diferite domenii de activitate, au primit titlul de Doctor Honoris Causa al acestei institutii de invatamant. In aproape 20 de ani de existenta, Universitatea a acordat peste 115 astfel de titluri. Printre numele cele mai importante se numara prof. univ. dr. George Palade, Universitatea San Diego, California, laureat al Premiului Nobel, Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, lingvistii Eugenio Coseriu si Solomon Marcus, economistul Anghel Rugina, academicieni.
Umberto Eco – o vizita de neuitat
Printre toate aceste nume se afla si scriitori remarcabili contemporani. Primul si cel mai important nume care a ajuns in universitatea tomitana este nimeni altul decat Umberto Eco (in 1996), profesor universitar doctor la Universitatea din Bologna.
Adus aici de unul dintre admiratorii sai, decanul de atunci al Facultatii de Litere, Marin Mincu, Umberto Eco s-a intretinut, timp de doua ore, cu studentii de atunci.
Lingivist, profesor, filosof si scriitor ("In numele trandafirului" si "Pendulul lui Focault" sunt deja bunuri intrate printre comorile artei scrisului), Umberto Eco este poate cel mai celebru scriitor care a acceptat aceasta distinctie din partea Universitatii Ovidius.
"Laudatium" pentru Lobo Antunes
La (prea) multa vreme dupa vizita lui Umberto Eco, universitatea din Constanta a acordat distinctia de Doctor Honoris Causa unui alt scriitor remarcabil al timpurilor noastre.