Costul minim pe an este de 1,8 euro pentru un metru pătrat, prea mult pentru suprafaţa solicitată de investitor. Reşedinţa de judeţ are puţine avantaje pentru a atrage investitori şi nici pe acelea autorităţile nu le folosesc eficient. „Nu este posibil ca toţi investitorii care au fost interesaţi la un moment dat de Reşiţa să plece la Bocşa sau Caransebeş . Pe noi ne-au ocolit toţi, trebuie să se facă o strategie“, a spus, în această dimineaţă, Mircea Brancu, un sudor din Reşiţa.
Una dintre soluţiile importante pentru revitalizarea mediului economic este parcul industrial din zona Aglomerator-Valea Ţerovei. Investitorii au şi început să apară, însă, şi de această dată, autorităţiile au fost luate pe nepregătite. În urmă cu două săptămâni, un investitor german a cerut un teren de 14 hectare, dar nu a intrat în negocieri cu Consiliul Local .
Iei mai mult la preţ redus
„Nu am avut un preţ minim de concesionare a terenurilor şi am fost obligaţi să amânăm investitorul german. Trebuie să luăm o decizie urgentă“, a spus Cristian Panfil, viceprimarul Reşiţei. Mai mult de două săptămâni au trecut de atunci, iar astăzi se ştie doar preţul minim pe metru pătrat al terenurilor: 1,8 euro pe an, pe metru pătrat. „Preţul este puţin exagerat pentru un investitor care cere atât de mult teren“, a afirmat consilierul local Tiberiu Pădurean.
Sub această deviză se dă teren în zona industrial din Valea Ţerovei. „Dacă investitorii cer sub 10.000 de metri pătraţi, plătesc 1,8 euro metrul pătrat pe an. Cine cere peste 10.000 de metri pătraţi atunci preţul se negociază. Este bine să-l dăm şi cu 1,5 euro metrul pătrat pe an“, a spus Dumitru Secăşan, consilier local.
Pe de altă parte, directorul Serviciului pentru Administrarea Terenurilor din cadrul Primăriei Reşiţa nu este de acord. „Să nu uităm că 1% din ce primim pe acest