Situatia dificila de pe piata muncii a impins mii de tineri spre locurile de munca oferite in aceste zile in unitatile militare. Stabilitatea slujbei de soldat gradat voluntar si salariul de baza de 1.200 lei au facut ca in unele judete numarul candidatilor sa fie de peste 20 pe loc.
Dupa ce au ramas fara un loc de munca, tot mai multi tineri din Alba s-au aratat interesati de slujbele oferite de armata. Astfel, peste 200 de persoane s-au inscris la concursurile organizate de trei unitati militare din judet pentru angajare de militari profesionisti. Numarul locurilor scoase la concurs a fost de 10. Concurenta pe un post a fost, prin urmare, de 20 la 1. Unitatile care fac angajari sunt din Alba-Iulia si Sebes. Candidatii au fost testati fizic, psihologic si au sustinut un interviu. Motivele principale invocate de cei care au optat pentru profesia militara sunt stabilitatea locului de munca si cea financiara, dar si situatia dificila de pe piata muncii.
Tinerii care au trecut probele vor semna un contract pe patru ani si vor avea un salariu de baza de 1.200 lei. "Numarul foarte mare de tineri interesati de cariera militara se datoreaza, in primul rand, situatiei economice. Acum vin din cauza lipsei locurilor de munca", a declarat Cornel Oltean, seful Biroului Informare-Recrutare Alba.
In Mures, pentru cele 16 posturi scoase la concurs s-au inscris nu mai putin de 230 de persoane. Reprezentantii Biroului Informare-Recrutare Mures au declarat insa ca, din cele 230 de cereri, doar jumatate s-au concretizat in dosare de candidat finalizate, printre cei care vor sa imbrace haina militara si care au dus toate preparativele pana la capat aflandu-se si noua fete. Selectia finala va avea loc pana la sfarsitul acestei luni si, potrivit maiorului Cristian Cioba, de la Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal (CMZ) Mures, cei c