Alimentele mai puţin consumate în familia ta, precum laptele de capră sau curmalele, sunt foarte hrănitoare. În plus, se numără printre puţinele produse fără adaos de aditivi. Află ce alte alimente mai puţin obişnuite ar fi bine să incluzi în dieta zilnică. Opţiune
Odată cu introducerea îngrăşămintelor chimice în agricultură, ne confruntăm cu o mare dilemă: oare alimentele pe care le procurăm din supermarketuri au fost tratate cu hormoni, au adaos de aditivi sau putem crede producătorul când ne spune că sunt naturale? În cazul câtorva alimente avem siguranţa că nu au fost tratate chimic.Printre ele se numără curmalele şi kefirul.
1 Laptele de capră creşte imunitatea
În compoziţia acestui lapte se găsesc minerale precum potasiu, fosfor, magneziu, zinc, dar şi triptofan (eficient în combaterea depresiei, stresului şi insomniei), vitaminele A, B2, B3, C, E, K şi proteine. Proteinele din laptele de capră sunt similare celor din laptele matern. Produsele din lapte de capră au efecte recunoscute: cresc imunitatea, înlătură oboseala după perioade de efort intens, menţin nivelul hipertensiunii între limite normale şi previn îmbătrânirea.
2 Sparanghelul, bun pentru diabetici
Delicioasa legumă conţine mult fosfor şi vitamina B, cu efect revigorant. În cazurile de astenie fizică şi intelectuală, în anemie, în diabet şi în convalescenţă, sparanghelul este foarte util. Datorită asparaginei, sparanghelul este recomandat în dieta bolnavilor de prostată.
3 Curmalele, indicate în bolile respiratorii
Bogate în săruri minerale (mai ales fier şi magneziu), în vitamine (A, D şi vitaminele din complexul B), în zaharuri şi în protide, curmalele reglează funcţionarea sistemului respirator şi au acţiune antianemică şi antiinfecţioasă. Mai mult, aceste fructe exotice previn îmbăt