Parada Gay Fest, desfasurata sambata in Bucuresti, a fost prima la care nu s-au inregistrat incidente. Cei aproximativ 200 de participanti au cantat si dansat pe tot parcursul traseului, spunand ca au venit sa se distreze, relateaza Mediafax.
"Celebram diversitatea", a spus ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, prezent la manifestatia de sambata. Diplomatul, jovial, a precizat ca reprezinta Guvernul tarii sale, declarandu-se incantat de "sarbatoarea fantastica".
La fel de euforic a fost si ambasadorul Olandei la Bucuresti, Jaap L. Werner, prezent la Gay Fest , alaturi de ambasadorii Suediei - Mats Åberg, Marii Britanii - Robin Barnett, si cel al Cehiei - Petr Dokladal. La festivitate au fost si cativa europarlamentari straini, membri de familie ai diplomatilor, dar si personal de la ambasade.
Cei patru diplomati au salutat manifestatia de la Bucuresti.
Parada s-au deplasat pe traseul Bulevardul Unirii, Piata Constitutiei, Bulevardul Libertatii pana la intersectia cu Splaiul Independentei.
La editiile anterioare, paradele gay au fost marcate de incidente, in urma carora mai multe persoane au ajuns la politie.
Peste 700 de jandarmi si 200 de politisti au fost mobilizati, pentru a asigura ordinea publica pentru Parada Gay.
'A venit momentul ca homosexualii sa fie vizibili'
Manifestantii care participa la Parada Gay si-au inceput sambata marsul prin Bucuresti, propunandu-si, potrivit vicepresedintelui Asociatiei Accept, Florin Buhucean, sa arate oamenilor ca homosexualii si lesbienele sunt "oameni oarecare", care nu reprezinta niciun pericol pentru societate.
"A venit momentul ca homosexualii sa fie vizibili, asa cum sunt ei, oameni oarecare care se bucura de viata. Daca vom deveni mai vizibili si societatea va intelege cine suntem cu adevarat si c