Unele femei au de ales: contracepţie sau siluetă! Pentru că sunt specialişti care susţin că unele pastile de slăbit diminuează eficienţa contraceptivelor.
Demonstraţia porneşte de la diaree, unul dintre efectele secundare posibile ale unor pastile de slăbit.
"Prin mecanismul lor, unele pastile de slăbit pot provoca diaree severă şi, de asemenea, reducerea absorbţiei hormonilor din compoziţia unui contraceptiv oral" avertizează Arnaud Deverdelhan, farmacist evaluator în cadrul Agenţiei pentru Securitatea Sanitară a Produselor Destinate Sănătăţii din Franţa, citat într-un articol publicat în prestigioasa revistă Top Sante, preluat de agenţii de ştiri.
Trebuie precizat că articolul se referă direct la pastilele de slăbit, într-un moment când acestora li s-a mai adăugat una numită alli, medicament conceput pentru pierderea în greutate, recent lansat pe piaţa din ţara noastră şi existent în multe ţări UE.
"Câteva cazuri, destul de rare, au fost depistate în timpul testării clinice a medicamentului, ceea ce impune o atenţie specială în privinţa folosirii lui" spune oficialul din Franţa. Noua pastilă de slăbit este contraindicată, în mod firesc, femeii care alăptează sau celei însărcinate. Agenţia franceză menţionată sugerează totuşi că este necesară cel puţin discuţia cu farmacistul atunci când ne decidem să slăbim cu pastile. Pentru că trebuie precizat, medicamentul de slăbit incriminat se comercializează atât la noi, cât şi în alte ţări fără reţetă medicală.
CE SPUN SPECIALIŞTII
Pe piaţa noastră, sunt pastile de slăbit care se eliberează cu şi fără reţetă medicală. Totul depinde de tipul de pilulă contraceptivă folosită, dar şi de efectele secundare ce însoţesc pastilele de slăbit. Sunt ceaiuri, suplimente care au la bază extracte din plante, pastile etc. care se vând "la liber", parte dintre