Din cauza crizei financiare, puţinii proprietari care şi-au păstrat caii de rasă în grajdurile hipodromului din Ploieşti îi scot acum la vânzare pe câteva sute de lei. Sursa: Marius Nica „S-au dat cai aproape pe degeaba. Un trăpaş a ajuns să se vândă cu cinci sute de lei, cât un televizor. Dacă primăria nu se implică în salvarea hipodromului, vom vorbi la trecut de simbolul Ploieştiului”, spune Gheorghe Viorel, cel care are grijă de caii preşedintelui Societăţii Române de Trap, Marian Manea.
În grajdurile de la hipodrom nu mai sunt în prezent decât 100 de cai de trap, iar dintre aceştia foarte puţini au apucat să participe la competiţiile sistate acum patru ani din cauza neînţelegerilor dintre primărie şi investitorul italian Ippodromi & Citta.
„Am avut cinci cai, pe care i-am dat la muncile agricole că nu mai puteam să-i ţin degeaba în grajduri. Cu criza asta, a trebuit să reduc cheltuielile, chiar dacă îmi pare rău”, spune Dan Florea, un om de afaceri care a renunţat la pasiunea pentru caii de trap.
Buruieni şi grajduri dărâmate
Imaginea actuală a hipodromului este jalnică. Grajdurile s-au degradat, tribuna din care până acum câţiva ani împătimiţii curselor de cai îşi urmăreau favoriţii stă să se dărâme, iar în parcul unde ploieştenii veneau la picnic nu mai sunt decât buruieni.
„S-a ajuns în această situaţie din cauza fostei conduceri a Primăriei Ploieşti, care a pus beţe în roate investitorului. Ar trebui ca actualul executiv să poarte negocieri cu italienii pentru reluarea curselor de trap”, spune Iulian Teodorescu, consilier local PNL.
„Mâine este un nou termen în procesul în care Primăria Ploieşti cere rezilierea contractului de concesionare. Noi am făcut numeroase memorii către actuala conducere a municipalităţii pentru a rezolva acest conflict, dar nu am primit decât promi