Sâmbătă şi duminică, arădenii sunt aşteptaţi la „Târgul de produse şi preparate culinare tradiţionale”, destinat exclusiv mâncărurilor româneşti, despre care organizatorii spun că sunt ecologice. Evenimentul va avea loc în parcarea ştrandului Neptun. „La târgul de produse şi preparate culinare tradiţionale, aflat la prima ediţie, vor fi doar produse tradiţionale. Avem produse care sunt deja cunoscute: salam de Nădlac, pită de Pecica, găluşte slovăceşti, întorsuri, murături, cozonaci, vinuri din podgoria arădeană şi multe feluri de ţuici, răcii cum se zice prin unele zone ale judeţului. Avem şi oaspeţi din Ungaria, cu ficat de gâscă, pâine, salam şi cârnaţi”, spune Ana Maria Dumitrean, Directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, organizatorul târgului culinar. Standuri cu haine eco În paralel, va avea loc şi cea de-a VII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari. „Vor fi 30 de standuri cu produse de olărit şi din lemn, ţesături sau pictură naivă din 10 judeţe, dar şi din Ungaria. Meşterii populari din Oroshaza vin cu produse din ceramică, ouă încondeiate, turtă dulce şi jucării tradiţionale”, explică Adelina Stoenescu, PR-ul Muzeului din Arad.
”Pentru că ţesăturile tradiţionale sunt considerate produse eco şi sunt la modă, la târg vine un număr mare de meşteşugari, care vor prezenta aceste ţesături, atât din Arad, cât şi din Bucovina sau Maramureş”, potrivit organizatorilor.
Vizitatorii vor avea parte şi de demonstraţii ale meşterilor populari.