Tânărul actor a avut o idee inedită în Dolj, de a juca piese de teatru pe străzile oraşului. A câştigat premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, anul trecut.
Dacă îl întâlneşti o dată, îţi creează impresia că este de pe alte meleaguri. După câteva cuvinte schimbate, te convingi însă că este oltean autentic. Vorbeşte despre Craiova ca despre un paradis pe care nu l-ar părăsi nici pentru zece medalii. „Iubesc acest oraş şi câinii vagabonzi care umplu cărările de aici. Când îi văd, mă duc special în mijlocul lor. Chiar dacă sunt agitaţi, se liniştesc brusc“, ne povesteşte tânărul de 29 de ani.
Spectacol neobişnuit, în ploaie
S-a înscris la facultatea de teatru la o vârstă la care mulţi erau absolvenţi, 23 de ani. S-a ambiţionat cu atât mai mult, cu cât a vrut să demonstreze că nu anii sunt importanţi, ci talentul şi munca. Pe când se afla încă pe băncile facultăţii, Vlad şi-a propus să realizeze un mod de teatru cu care să te întâlneşti la fiecare pas: pe stradă. A selectat mai mulţi tineri actori, cu care a realizat „Unde, cine, ce?“, un fragment de piesă, creaţie proprie. „Am închiriat un cort de la Armată, am pus nişte proiecţii în interior şi muzică în surdină. Mai multe personaje stăteau fiecare la câte o masă. Unul era veteran de război, fusese accidentat, şi rămăsese impotent în urma războiului. Acesta află între timp că soţia lui, make-up artist, îl cunoscuse pe unul cu care se combinase în timp ce soţul lupta. Spectatorii se pot aşeza la mesele lor şi află povestea din perspectiva fiecăruia“, ne explică Vlad conţinutul unei piese care a făcut vâlvă printre craioveni. Deşi la premieră ploua teribil, actorii şi-au dus treaba la bun sfârşit. După ce a gustat primul succes, doljeanul a prins curaj şi a mai născocit un eveniment, pe care îl desfăşoară în fiecare an: „Zilele întâmplării“. Timp de patru zile, mai multe grupuri