Medicinistul este un expert în reprezentarea colegilor şi a tinerilor, fiind, alături de o studentă din Timişoara, delegaţii de tineret ai României la Organizaţia Naţiunilor Unite. Despre Facultatea de Medicină, la care este student în anul V, spune că este cea mai interesantă facultate pe care o poţi urma. „Am optat pentru medicină pentru că mi s-a părut interesantă, cea mai interesantă facultate pe care o poţi urma. Unchiul meu este asistent medical, poate şi de acolo am căpătat dragoste pentru profesia aceasta”, spune Bogdan.
Pentru că a avut încă din liceu aplecarea către activităţile extracuriculare, când a făcut parte din trupele de teatru sau dans şi s-a implicat în organizarea a tot felul de evenimente, cu venirea la facultate la Cluj nu s-a oprit doar la studii. După primul semestru din anul I de facultate, se alătură Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj.
„Am intrat într-un proiect mic, „Micii Sanitari”, care se adresa copiilor de clasele I-IV. Mergeam la şcoli în fiecare săptămână şi le predam copiilor lecţii de igienă, de prim-ajutor sau de siguranţă rutieră”, îşi aduce aminte studentul. Încet, încet a ajuns să demareze campanii de sănătate publică, coordonând propria campanie, „Împreună pentru sănătate” încă din anul II de facultate.
Un reprezentant al studenţilor
După partea de proiecte, s-a îndreptat către cealaltă latură a organizaţiei din care face parte, partea de reprezentativitate. „La început, am fost vicepreşedinte pe interne, mă ocupam de cămine, burse sau tabere. Apoi am intrat în Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie, participând la şedinţele de Senat în locul preşedintelui, când acesta nu era disponibil”, îşi aduce aminte Bogdan.
Reprezintă OSM în cadrul Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), unde