Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il, si-a desemnat succesorul la conducerea statului, in persoana celui mai mic dintre cei trei fii ai sai, informeaza Yonhap, citand surse din spionajul sud-coreean. Coreea de Nord le-ar fi comunicat principalelor institutii politice si diplomatice faptul ca Kim Jong-Un, in varsta de 26 de ani, va continua succesiunea deschisa de bunicul sau, Kim Il-Sung (Kim Ir-Sen).
Coreea de Nord: Inainte si dupa Kim Jong Il
Disparitia dictatorului in varsta de aproape 68 de ani fara numirea unui urmas ar dauna puternic Coreei de Nord, stat care incearca sa dezvolte programe nucleare in ciuda economiei dezastruoase si a unei populatii infometate constant.
Kim Jong-Un este fiul rezultat din casatoria cu cea de-a treia sotie, Ko Yong-Hui, decedata in 2004, la varsta de 51 de ani, potrivit Yonhap. Aceasta succesiune de la tata la fiu in cadru prezidential ar fi a doua in istoria statului comunist nord-coreean, model unicat in istoria moderna. Kim Jong-Il a fost desemnat ca succesor al tatalui sau, Kim Il-Sung (Kim Ir-Sen), in 1974. A preluat puterea dupa moartea acestuia, in 1994.
Kim Jong-Un a primit o educatie aleasa la Scoala Internationala din Berna, Elvetia, si se stie ca apreciaza baschetul american. Dupa intoarcerea la Phenian, in urma cu circa sase ani, a fost tinut departe de ochii lumii. Cu toate acestea, se spune despre el ca ar fi efeminat si prea putin potrivit pentru o responsabilitate atat de mare, ca i-ar semana leit tatalui sau si ca, din lipsa exercitiului fizic, este aproape obez si are diabet. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il, si-a desemnat succesorul la conducerea statului, in persoana celui mai mic dintre cei trei fii ai sai, informeaza Yonhap, citand surse din spionajul sud-coreean. Coreea de Nord le-ar fi comunicat principalelor institutii politice si diplomatice faptul ca Kim Jong-Un,