Arădeanul se mândreşte cu faptul că se numără printre primii români care au aderat la Ordinul Cavalerilor Vinului. Profil
Născut - 22 iulie 1955, Dobroteasa, judeţul Olt
Educaţie - Facultatea de Ştiinţe Economice
Experienţă - Administrator companie
Familie - Căsătorit, o fiică
Dumitru Marinescu a ales să adere la această organizaţie neguvernamentală pentru că astfel are posibilitatea să promoveze valorile vinului. Asta pentru că Podogoriile arădene sunt, în mare majoritate, necunoscute cu toate că la capitolul valoare pot concura cu cele mai bune din Europa.
„Aradul are o zonă viticolă cu care poate să se mândrească. Trebuie să ne promovăm mai bine. Să atragem investitori care să vină să revigoreze zonele de la Şiria, Mâsca Măderat, Miniş. La Arad a existat o tradiţie şi în ceea ce priveşte plantaţiile cu viţă de vie şi în ceea ce priveşte producţia de vin şi e păcat să o lăsăm să se piardă”, a declarat Dumitru Marinescu.
Urmăreşte nobleţea
Acesta a mai susţinut că, din poziţia de consilier în cadrul Ordinului Cavalerilor Vinului, poate să facă multe pentru promovarea produselor locale. Organizaţia mai promovează prietenia, respectul şi cinstea dar şi o viaţă nobilă.
„Medalia de cavaler al vinului, pe care fiecare persoană o primeşte la investire, nu este o bijuterie, este un semn exterior pentru o sarcină internă: să duci o viaţă nobilă. A fi cavaler înseamnă să dai mai mult şi să primeşti mai puţin. Abia după ce ai învins invidia şi te implici pentru alţii, devii nobil”, a mai susţinut „cavalerul vinului“.
Dumitru Marinescu mai susţine că turismul arădean poate fi promovat în perioada în care se desfăşoară ceremonialul de investire a noilor cavaleri. Aradul a găzduit, deja, trei ceremonii pline de culoare, nobleţe şi sobrietate.
Ceremon